top of page
11705636_1138291706188155_27228691719810

Rendelési Idő:

 

Kedd: 15:00 - 19:00

Csütörtök: 13:00 - 19:00

Baráth Éva

Pszichológus, Pedagógus, Egészségfejlesztő Szakpszichológus, Autogén Tréner, Pár- és Családterapeuta jelölt

Éva 2007-ben végzett a Debreceni Egyetem Pszichológia szakán, ez idő alatt pedagógusi végzettséget is szerzett, mint Pszichológia szakos tanár. 2010-ben szerzett szakdiplomát, mint Egészségfejlesztő szakpszichológus az  Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán. Pályája kezdetén gyermek- és családsegítő szolgálatnál szerzett tapasztalatot Miskolcon. Majd ezt követően több évig Pécelen dolgozott, mint gyermek- és ifjúságvédelmi felelős, tanár a helyi általános iskolában, illetve a település óvodáit látta el, mint óvodapszichológus, jelenleg a 17. kerültben dolgozik főállásban, mint iskolapszichológus. Több mint egy évtizedes munkája során több száz gyermekkel és  családjaikkal foglalkozott, illetve háromgyermekes édesanyaként saját élménnyel is bővelkedik.

 

Legszívesebben a rendszerszeméletet alkalmazza, miszerint az egyén nem választható külön az őt körülvevő környezettől (legyen az a mikro- vagy makrocsalád, munkahely, iskola, osztálytársak stb.), így egyéni terápiák esetén is az egészet vizsgálva kezdődik el az egyén személyes problémájára szabott terápia. Alkalmazott módszerei: pár- és családterápia, illetve autogén tréning (relaxáció).

 

Évához a következő problémákkal fordulhat:

 

Gyermekekkel és serdülőkkel kapcsolatos problémák esetén: pszichoszomatikus tünetképzés, családon belüli krízis, válás, szorongás, indulatkezelési problémák, iskolai közösségben kialakuló problémák, szorongás, magatartászavar, lehangoltság, testvérféltékenység, szorongás, dühkezelés, krízis, testvérféltékenység, pályaválasztási tanácsadás, önismereti elakadások serdülőknél.

 

Felnőttek a következő problémákkal kereshetik fel: szorongásos panaszok, stresszel kapcsolatos megküzdési nehézségek, pszichoszomatikus betegségek, krízis, gyász, válás, önismereti elakadás, kapcsolati problémák, kismamák esetében anyaság kérdésével felmerülő szorongás érzések oldása.

 

Családi problémák esetén: tisztázatlan családi konfliktusok, válás, mozaik család, családtagnál megjelenő pszichoszomatikus tünetképzés vagy lelki problémák, több generációs együttélésből fakadó konfliktusok, leválási problémák stb.

 

Párkapcsolati problémák esetén: válás, elhidegülés érzése, fel nem oldott konfliktusok, szexuális problémák stb.

Vámosi Edit: TeamMember
bottom of page