MentaLife Központ

+36/30-885-4815

Budapest, XVII. kerület, Csengőd utca 23.

info[kukac]mentalife.hu

Copyright © 2017 MentaLife. All rights reserved. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Az esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk.

Dózsa Katalin

Fejlesztőpedagógus, Drámapedagógus,

Pár- és Családterápiás Tanácsadó Jelölt

Az Eszterházy Károly Egyetemen diplomáztam Pedagógia szakon, fejlesztő pedagógus szakirányon, majd elvégeztem a Magyar Drámapedagógiai Társaság drámapedagógus képzését. Több évet dolgoztam általános iskolákban és gimnáziumokban drámapedagógusként. 1973-ban születtem, férjemmel, 16 éves fiammal és 7 éves lányommal itt lakom a kerületben.

 

Pár- és családterápia

Számomra a családterápia, a rendszerben való gondolkodás többet jelent, mint szakma, sokkal inkább egy életszemlélet, amely azt üzeni, hogy a közös gondolkodás, egymás megértése, elfogadása visz előre minket az kívánt minőségi élet felé. Nem vagyunk egyedül a világban, hanem kapcsolatokban élünk, bontakozhatunk ki és ezeket a kapcsolatainkat együtt gyógyíthatjuk, segíthetjük. Az, hogy egy családban mindenki mindenkire hatással van, segíthet megértenünk nehézségeinket és elfelejthetjük keresni a hibás felet, ami úgyis újabb és újabb elakadáshoz vezet. A család és párterápia segít újra egymásra hangolódni, a családi dinamikát megérteni és újratervezni.

 

Dráma csoport

Drámapedagógusként hiszem, és több éve tapasztalom, hogy a dramatika módszerei elképesztő szorongáscsökkentő hatással vannak minden korosztályra, ovistól a felnőttekig. A védett tér, az elfogadó közeg, a bizalmi háttér segít ellazulni és játszva próbálgathatja gyerek, kamasz és felnőtt, ami az igazi életben még nehézség számára. Ebben a „mintha világban” bárki, bármi lehetek, edződhetek a kinti valósághoz. A csoportélmény előmozdítja a kölcsönös megértés és elfogadás légkörének kialakulását, a kortársakkal való munka még hitelesebbé, hasznosabbá teszi az eredményt.