top of page
88.jpeg
Dózsa Katalin

Fejlesztőpedagógus, Drámapedagógus,

Családkonzulens Jelölt

Katalin az Eszterházy Károly Egyetemen diplomázott Pedagógia szakon, fejlesztő pedagógus szakirányon, majd elvégezte a Magyar Drámapedagógiai Társaság drámapedagógus képzését. Jelenleg a Wesley János Főiskolán családkonzulensnek képződik. Több évet dolgozott általános iskolákban és gimnáziumokban drámapedagógusként. Férjével, 16 éves fiával és 7 éves lányával lakik itt a kerületben.

 

Pár- és családterápia

Számára a családterápia, a rendszerben való gondolkodás többet jelent, mint szakma, sokkal inkább egy életszemlélet, amely azt üzeni, hogy a közös gondolkodás, egymás megértése, elfogadása visz előre minket az kívánt minőségi élet felé. Nem vagyunk egyedül a világban, hanem kapcsolatokban élünk, bontakozhatunk ki és ezeket a kapcsolatainkat együtt gyógyíthatjuk, segíthetjük. Az, hogy egy családban mindenki mindenkire hatással van, segíthet megértenünk nehézségeinket és elfelejthetjük keresni a hibás felet, ami úgyis újabb és újabb elakadáshoz vezet. A család és párterápia segít újra egymásra hangolódni, a családi dinamikát megérteni és újratervezni.

 

Dráma csoport

Drámapedagógusként hiszi, és több éve tapasztalja, hogy a dramatika módszerei elképesztő szorongáscsökkentő hatással vannak minden korosztályra, ovistól a felnőttekig. A védett tér, az elfogadó közeg, a bizalmi háttér segít ellazulni és játszva próbálgathatja gyerek, kamasz és felnőtt, ami az igazi életben még nehézség számára. Ebben a „mintha világban” bárki, bármi lehetek, edződhetek a kinti valósághoz. A csoportélmény előmozdítja a kölcsönös megértés és elfogadás légkörének kialakulását, a kortársakkal való munka még hitelesebbé, hasznosabbá teszi az eredményt.

Vámosi Edit: TeamMember
bottom of page