top of page
Online Gyerekdráma

Sajnos a járványügyi helyzet elszakította a gyerekeket szakembereinktől, a MentaLife-tól, pedig nagyon fontos és mély munkában voltak mind az egyéni, mind a csoportos foglalkozások terén. Azt a munkafolyamatot nem tudjuk egy ideig folytatni, de helyette csinálhatunk mást, ha van kedvük a gyerekeknek.
És persze azok is játszhatnak, akik régebben jártak nálunk, vagy még nem csak most ismernek majd minket.
 
Egy olyan interaktív drámás meséhez van lehetőségük csatlakozniuk a gyerekeknek, ahol ők is a mese szereplői lehetnek.
Ez egy olyan játék, amit nem feladatként élnek meg, hanem várják kíváncsian, türelmetlenül a mese következő részét hetente.
 
Most, hogy sokan szinte a négy fal közé szorultunk, a gyerekek is azt élik meg, hogy kevés ráhatásuk van a környezetükre. A dolgok csak megtörténnek velük, nem tudnak ellene mit tenni.
A drámás mesesorozatban többek között azt tudjuk erősíteni bennük, hogy van olyan terület, hely, ahol ők a kompetensek, ők az irányítók, ők befolyásolják a történteket…
 
A négy részből álló mesés animációban viszontlátják majd saját rajzos karakterüket a gyermekek. Hirtelen ők maguk is egy mesébe csöppennek. 
 
Mindemellett minden mese egy fontos érzelmi kompetenciát fejleszt a gyerekekben. Az első mese fókuszában az érzelmek kifejezésének fontossága és hasznossága áll. A gyerekeknek is nagy segítség, ha érzelmeiket meg tudják élni, fel tudják vállalni. Ebben segít nekik az első mese.

 

A lentebb csatolt videó ajándék az Önök számára.

 

Nézzék meg a gyermekek, és ha kedvet kapnak a kalandhoz, csatlakozzanak. Ha Önök úgy döntenek, ebben a formában próbálják meg segíteni gyermekeiket, küldjenek egy e-mailt a következő e-mail címre:

info<kukac>mentalife.hu, vagy

+36/30-885-4815

amiben jelzik, hogy szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

A további 4 videó ára  9,000.- Ft., melyet az általunk kiállított számla alapján átutalással is rendezhetnek majd. Fontos, hogy minden videó után küldjék el a gyermekek rajzát és a kérdésekre adott válaszát hiszen a következő mesében már ezek szerepelni fognak, ahogy fentebb írtuk, itt a gyermekek azt élhetik meg, hogy hatni tudnak a történetre.

Reméljük, elnyeri tetszésüket ez a lehetőség és sok gyermek leli majd örömét ebben a kalandban, ahol észrevétlenül segítjük őket a szorongásaik, frusztrációik fantázián keresztüli feldolgozásában.

 

Dózsa Katalin

drámapedagógus és a MentaLife Központ szakemberei

Felnőtt pszichológia
bottom of page