top of page
kép honlapra.jpeg
Heilmann Ágnes

Pszichológus, gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Ágnes pszichológus diplomáját 2013-ban szerezte a Szegedi Tudományegyetemen, klinikai pszichológusi szakvizsgát 2018-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

 

Közel 10 éve foglalkozik gyermekekkel, serdülőkkel és családjaikkal. Kezdetben óvodában, később pedagógiai szakszolgálatban dolgozott, ahol a különböző életkorú gyermekek fejlődésmenetének vizsgálatában, diagnosztikájában vett részt.

 

Több éve dolgozik a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet neurológiai osztályán és ambulanciáján, ahol széles körű pszichológiai tevékenységet végez. Csecsemőkortól 18 éves korig foglalkozik a gyermekekkel és családjaikkal egyéni problémájuktól függően. Számos szakmai képzésben vett részt eszközeinek és tudásának gyarapítására. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület alapképzésében tanul, család – és párterapeutának készül.

 

Pszichológusi szakmájára nemcsak munkaként, hanem hivatásként tekint. Integratív megközelítésben dolgozik: dinamikus- és rendszerszemléletben, valamint gyakorta alkalmaz kognitív és viselkedésterápiás eszközöket is. A módszerek mellett hitvallása, hogy minden gyermek sorsa egyedi, mely elválaszthatatlan az őt körülvevő környezettől, a családban történő életeseményektől, így munkájának szerves része a szülőkkel való szoros együttműködés. Hiszi és vallja, hogy a nehéz vagy megváltozott helyzettel való találkozás, egy-egy elakadás vagy krízis bármely életszakaszban a fejlődést, a növekedést szolgálja. A hozzá forduló gyermekeknek és családjaiknak ezen az úton nyújt segítséget, támogatva őket személyes megoldásaik rátalálásában.

 

Problémák, melyekkel magánrendelés keretében foglalkozik:

- testi panaszok

- alvás/étkezés zavarai

- fejlődésbeli elakadás, megtorpanás

- szorongásos és hangulati problémák

- viselkedésbeli eltérés, a korábbihoz képest megváltozott magatartás

- beilleszkedési és kortárs kapcsolati nehézség

- iskolai teljesítmény problémák, képességfelmérés, intelligenciavizsgálat

- gyermek- és serdülőkori kritikus életesemények

- veszteség, gyász, válás, krízishelyzetek

- kérésre pszichológiai vélemény

- gyermekpszichiátriai kivizsgálásra való javaslattétel

Szabó Boglárka: TeamMember
bottom of page