top of page
A Korai Fejlesztésről

„A kicsinyekről való gondoskodás olyan, mint egy gombolyag fonál. Minél többet tekersz rá, annál tovább engedheted később, mert a fonál mentén visszatalál. Mint a mesében.”

Detre Imola

Természetesen minden anya több és több fonalat szeretne tekerni a kis gombolyagjára, hogy majd csemetéje önálló, sikeres felnőttként élhesse életét. 

A korai életkor fejlesztései az idegrendszer rendkívüli rugalmasságát és a fejlődésben betöltött kulcsfontosságú szerepét hasznosítja.

Hagyatkozzunk anyai megérzéseinkre: ha gondot, problémát észlelünk, bátran kérjünk segítséget. Kérjünk vizsgálati időpontot egy korai fejlesztő szakembertől, keressük fel a védőnőt, a gyermekorvost!

 

Sokszor a látható tünet mögött egyéb, összetettebb problémagóc húzódik meg, pl.: egy alvási nehézség veszélyeztetheti a minőségi tanulási folyamat sikerességét.

A mozgás a csecsemő, kisgyermek alapvető lételeme, a fejlődésben betöltött hangsúlyos szerepéről manapság rengeteget hallunk – lassabb és gyorsabb mozgásfejlődés is utalhat problémára.

A gyermek személyiségéből adódó eltérések mellett figyeljünk a jelzésértékű különbségekre is, szükség esetén használjuk a korai fejlesztés ellátásait, hogy gyermekünk igényéhez illő „fonalat tudjunk tekerni”.

 

A korai időszak (0-tól 3-5 éves korig) különösen fontos azon gyermekek számára, akik az átlagostól eltérő módon és ütemben fejlődnek. A korai fejlesztés a korai életszakaszt, mint szenzibilis időszakot használja ki, hogy a gyermeket eljuttassa arra a szintre, amit a benne rejlő képességek lehetővé tesznek.

A MentaLife Központban mindig  a korosztálynak és a problémának megfelelő tesztek, fejlesztő  eszközök segítik a szakemberek minőségi munkáját. 

Korai Fejlesztés: Service
Korai fejlesztő szoba
Baba játékok
Korai fejlesztő szoba
Korai fejlesztő szoba
bottom of page