top of page
IMG_20230814_191844.jpg
Lőcsei Emília

Mentálhigiénés Szakember, Gyászfeldolgozás Módszer Specialista

Emília az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szociálpedagógusként végzett család,- gyermek,- és ifjúságvédelem specializációval. Később párkapcsolati- és válási mediátor lett a Mediációval a Családokért Közvetítői Iroda képzésének keretében. Tanulmányait és tapasztalatát jelenleg mentálhigiénés segítő szakember irányba terjeszti ki, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet Továbbképző Központ képzésének keretében.

 

Az elmúlt években családsegítőként és családi mediátorként dolgozott. Elhivatottságot érez a gyermeket nevelő családok segítése iránt, hatékonyabb támogatásuk érdekében részt vett Dr. Thomas Gordon Szülői eredményesség tréningen.

 

Idővel szívügyévé vált a gyászolók segítése. Elvégezte a Napfogyatkozás Egyesület Gyászolók segítése és a gyászcsoportvezetés gyakorlata, valamint a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Központ által szervezett Gyászfeldolgozás Módszer® specialista képzését is. Emília megfogalmazása szerint ő nem a halállal foglalkozik, hanem azzal, ahogyan az emberek visszakanyarodnak az élethez, ismét megtanulnak kapcsolódni környezetükhöz.

 

Mentálhigiénés segítőként egészséges emberekkel foglalkozik, akik szeretnének jobban eligazodni kapcsolataikban, szeretnék jobban megérteni saját működésüket.

 

A találkozások lehetőséget biztosítanak az empatikus meghallgatásra, az elfogadás megélésre biztonságos légkörben, a kliens belső erőforrásainak feltárására. Amennyiben más szakember bevonására van szükség pl.: pszichológus, pszichiáter, a klienst tovább irányítja a megfelelő szakemberhez.

 

Minden olyan nehézséggel, ami az élet „természetes velejárója”, mégis megélése, elfogadása vagy megoldása néha akadályokba ütközik. Ilyen élethelyzetek lehetnek:

- összeköltözés, házasságkötés

- családalapítás, gyermekvállalás

- újszülött érkezése a családba

- szülés utáni időszak

- kisgyermekes évek nehézségei

- kamaszkori konfliktusok

- gyermeknevelési kérdések

- párkapcsolati nehézségek

- különböző veszteségek (pl.: gyász, szakítás, válás, munkahely elvesztése, nyugdíjazás)

- mozaik családok alakulása, elakadásai

- egyéb, különböző élethelyzetből fakadó konfliktusok

 

Munkája és élete során Gárdonyi négysorosát tekinti iránymutatónak:

„Légy az, kiből árad a nyugalom.

Légy az, kire nem hat a hatalom.

Nyújtsd oda, hol kérik a kezedet.

S menj oda, hol fázik a szeretet.”

Vámosi Edit: TeamMember
bottom of page