top of page
received_1208641619705070.jpeg
Sorbán Előd

Pszichológus

Előd pszichológusi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pszichológiai Karán, klinikai és egészségpszichológiai szakon végezte 2019-ben. Három éve egy nevelőszülői hálózat pszichológusaként gyakorolja szakmáját. Ez idő alatt kisiskolásokkal, kamaszokkal és tinédzserekkel is dolgozott együtt, tapasztalata leginkább a tinédzser korosztállyal van, illetve a felnőtt klientúrával.

 

Tinédzsereknek és felnőtteknek is elsősorban a szorongás oldásában, valamint az önismeret, az önbizalom és az önreprezentáció fejlesztésében tud segítséget és eszközöket nyújtani a hozzá fordulóknak. Előd a pozitív fejlődés lényegi elemének tartja a belátást, melynek alapvető feltételei a már említett önismerés és önreprezentáció.

 

Továbbá rendkívüli potenciált lát a poszttraumás növekedés jelenségében, mely szerint egy trauma negatív következményeivel való sikeres megküzdés, egy a trauma bekövetkezése előtti állapottól fejlettebb, robosztusabb állapotot hozhat létre.

 

Jelenleg egy a gyászfeldolgozást és a veszteségekkel való megküzdést segítő specifikus módszerben képződik, amely elvégzésével elsősorban a felnőtt korosztály támogatására válik kompetenssé.

 

Jövőbeli tervei között van a Kognitív viselkedésterápiás konzultáns, valamint a Sématerápiás konzultáns módszer specifikus képzések elvégzése.

bottom of page