KatiSz.jpg
Szabó Katalin

Tanácsadó Szakpszichológus, Klinikai Szakpszichológus Jelölt, a MentaLife Központ Alapítótagja

Katalin pszichológusként a Károli Gáspár Református Egyetemen végzett, majd az ELTE-n szerezte meg tanácsadó szakpszichológusi végzettségét család- és párterápiás szakirányon. Jelenleg San Francisco-ban az Alliant International University doktori képzésében folytatja tanulmányait klinikai szakpszichológusi szakirányon.  

 

Több éves szakmai munkája során nevelési tanácsadókban dolgozott Budapesten és Pomázon. A család illetve pár mint rendszer működésében hisz, és vallja, hogy a változást rendszer szinten a leghatékonyabb kieszközölni. Jelenleg elsősorban felnőttekkel dolgozik, ahol arra törekszik, hogy több szinten is változás jelenjen meg: így a beavatkozást nem csak a lélek, de a test és a gondolkodásmód szintjén is fontosnak tartja. Szakmai orientáltsága pszichodinamikus.

 

Élete úgy alakult, hogy ma az Amerikai Egyesült Államokban él családjával. San Francisco-ban dolgozik az állami egészségügy egyik klinikáján, ami kiváló alkalmat teremt számára arra, hogy terápiás munkát folytasson a legváltozatosabb kultúrákból származó egyénekkel. Dolgozik fehér amerikaiakkal épp úgy, mint dél-amerikai bevándorlókkal, vagy az LGBTQ populáció tagjaival. Kliensei általában különböző traumatikus élmények feldolgozásával, depresszióval, szorongással, esetlegesen drog vagy alkohol függőséggel küzdenek.  

 

A MentaLife központ szakmai tanácsadójaként legfőbb célja, hogy a pszichológiai ellátás a jelenlegi legmagasabb szakmai színvonalon, a legújabb kutatások által igazolt módszerek bevonásával valósuljon meg. Személyesen nem tud Budapesten klienseket vállalni, így a MentaLife kollégáival folytatott szakmai konzultációkon keresztül közvetetten kamatoztatja a külföldön tapasztaltakat.