top of page
IMG_20190827_144349.jpg

Rendelési Idő:

 

Jelenleg nem rendel

Weichmann Réka

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Réka 2014-ben szerzett pszichológus diplomát az ELTE Pedagógia és Pszichológia karán, fejlődés-és gyermekpszichológia szakirányon. 2014 óta nevelési tanácsadóban dolgozik gyermekekkel és szüleikkel egyéni és csoportos formában. Jelenleg a Pécsi Tudomány Egyetem Klinikai és mentálhigiénés gyerek- és ifjúsági szakpszichológia képzésének keretein belül klinikai szakpszichológus jelölt. Fontosnak tartja a tapasztaltabb kollégákkal való közös gondolkodást eseteivel kapcsolatban, így munkáját rendszeres szupervízió mellett végzi.

 

Mind a gyermekekkel, mind a serdülőkkel és felnőttekkel való munkája során hiszi, hogy elakadásainkban alapvető szerepet játszanak a jelen és múltbéli kapcsolódásainkban megélt örömeink, fájdalmaink, az ezekből táplálkozó hiedelmeink. Időnként ezek megnehezítik az egymásra hangolódást a számunkra legfontosabb emberekkel, félelmetessé tehetik az egyes életszakaszokba való átmenetek időszakát, befolyásolhatják, milyen érzelmeket engedünk megélni önmagunknak, vagy éppen elbizonytalaníthatnak saját szerethetőségünkben. Konzultációi során Réka dinamikusan orientált munkát végez, melyek fókusza a kapcsolatokról való közös gondolkodás.

A gyermekekkel való munkájában kiemelten fontosnak tartja a gyermekek számára legfontosabb személyekkel, a szülőkkel, gondviselőkkel való konzultációt, hiszen a gyermekekről, a velük való kapcsolatukról és a család történetéről nekik van a legnagyobb tudásuk, s a változásnak így ők maguk szerves részei. A gyermekekkel való munka során alapvető eszköze a játék, a rajz. Réka hiszi, hogy a gyermekek és felnőttek közös, nagy energia befektetést igénylő munkája során képesek egymást átsegíteni elakadásaikon, s megújítani egymással való kapcsolatukat.

Vámosi Edit: TeamMember
bottom of page